Ajándék ötletek nagypapáknak

A nagypapák már csendesebben szeretnek ünnepelni, mint a fiatalabb generáció, nem a nagy felhajtás, inkább a meghittség kerül előtérbe. 

ajándék ötletek nagypapáknak saját kezűleg

 1. Keressük ki a könyvtárban azokat az újságokat, amelyek a nagypapa születése napján jelentek meg. Az előlapról, vagy akár az egész újságról készíttessünk fénymásolatot, majd feltekerve, szalaggal átkötve kész a meglepetés.
 2. Digitalizáljuk a régi fényképeket, finom zenei kísérettel. A dvd tartójára másoljuk rá a egsokatmondóbb képet.
 3. Vannak olyan régi mozgófilmek, amelyekhez már nincs meg a felvevő gép és nem lehet ejátszani. Keressünk egy profi szakembert és készítessük el a film digitális változatát.
 4. Készítsünk egy naplót, a borítóját régi térképpel fedjük be, majd kérjük meg a nagypapát, hogy írja tele gyermekkori élményeivel, vagy tanulságokkal. Jó ajándék lesz ballagó unokáknak.
 5. Keressünk régi szakácskönyvekben likőrrecepteket, illetve a gyermekkorát idéző süteményeket, kekszeket, majd készítsük el. Már csak az ünnepi csomagolásról kell gondoskodni.
 6. Kutassunk, milyen társas, vagy golyó játékot űzött a nagypapa gyerekkorában és készítsük el a másolatát. A leírásban, szabályok felvázolásában a régi barátok, sőt a nagymama is tud segíteni 

Régi társas játékok ajándékba

Mit varrjunk a nagypapának?

 1. Nyáron, fürdőtavak környékén bicikliző nagypapáknak jó szolgálatot tesz egy nyakba akasztható tasak, amibe elfér a lakáskulcs, a mobiltelefon és némi apró az unokákkal való fagyizáshoz.
 2. A nagypapák szeretik a kényeztetést, ezért varrjunk egy régi fürdőköntös mintájára, pompásabb anyagból otthoni kabátot, ami a hűvösebb időben felmelegíti. Készülhet hozzá hernyóselyemből sál is.
 3. Varrhatunk pikniktakarót a tavaszi, őszi kirándulásokhoz, vagy kényelmes párnát a kedvenc fotelbe.
 4. A póló örök ajándék. Nyomtassuk rá az összes unoka fényképét, vagy fessük be a gyerekek kezét és kéznyomokkal dekoráljuk. A gyerekek is remekül fognak szórakozni.
 5. Ügyes unokák köthetnek egy nagyon hosszú, nagyon csíkos sálat. Akár 20 centinként más ehet az alkotó, így remek közös ajándék válik belőle.

Fotók - CC license:

Flickr - ciboulette, Flickr - flowercat

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!